15-05-09

Vakantie in een hotel in Brugge

 

Brugge2

Brugge heeft vandaag de dag een bevolking van ongeveer 45.000 mensen (in het oude centrum) of 120.000 mensen (centrum samen met de voorsteden). Deze cijfers tonen duidelijk aan dat Brugge niet de kleine miniatuurstad is, zoals ze door sommigen word omschreven. Logeren in een hotel in Brugge is logeren in een pracht van een stad, met talloze overnachtings- en bezoekmogelijkheden. Brugge behoort tot de belangrijke toeristische steden van België. Jaarlijks komen tien- tot honderdduizenden mensen naar de stad afgezakt, velen hiervan verblijven dan ook minstens één nacht in een hotel in Brugge.

Het is ook de hoofdstad van de Belgische provincie West-Vlaanderen. Veel mensen nemen dagtochten van Brussel naar Brugge, maar er is te veel te zien om amper 1 dag te vullen. De beste manier voor een bezoek aan Brugge is om ten minste een nacht in een van de vele mooie en gezellige hotel Bruges. Later op de avond, wanneer alle toeristen zijn gegaan, Brugge vindt weer zijn charme en rust van de oude tijden. 's Nachts is een wandeling door de kleine middeleeuwse straten een werkelijk betoverende ervaring. Brugge is altijd mooi, in de zomer als in de winter.

 

brugge8

Bezoekers of gasten van een hotel Bruges zullen de stad normaal gezien nooit meer vergeten, nadat ze ze op een besneeuwde december- of januaridag hebben gezien. Vakantie in een hotels Bruges is uniek, of het nu een luxury hotels in Bruges of een budget hotels in Bruges betreft. De autoriteiten hebben er alles aan gedaan om het middeleeuws ogende beeld van de stad zo goed als kan te bewaren. Natuurlijk is niet elke steen in Brugge rechtstreeks uit de Middeleeuwen afkomstig.

De 19de-eeuwse neo-gotische stijl is meer aanwezig dan men denkt. Vele hotels in Bruges bijvoorbeeld proberen die oude sfeer uit te ademen door hun eigen interieur, dikwijls op een erg charmante manier. Vanwege deze 19de eeuwse renovaties, hebben sommige critici Brugge als een "nep" middeleeuwse stad omschreven. Toch fascineert de combinatie van oud, niet zo oud en nieuw iedereen die voet zet in Brugge en voor een verblijf van minstens één nacht in een Hotel Brügge reserveert.